Unable to use TLS connection to my smtp Server [CLOSED]

About Zarafa appliance or Zarafa managed by Artica

Unable to use TLS connection to my smtp Server [CLOSED]

New postby goofy180173 » Fri Aug 23, 2013 7:36 am

I´m using Thunderbird. If I try to add a new Account my smtp server is detected as STARTTLS with port 587 and encrypted password.
But if I try to send a new mail I´m always asked about the password and I´m not able to send.
If I change the connection to port 25 and unencrypted connection an plain password I´m able to send.
The connection seems to be working
Code: Select all
EHLO <server>
250-<maildomain>
250-PIPELINING
250-SIZE 51200000
250-VRFY
250-ETRN
250-STARTTLS
250-AUTH LOGIN DIGEST-MD5 CRAM-MD5
250-AUTH=LOGIN DIGEST-MD5 CRAM-MD5
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-8BITMIME
250 DSN
STARTTLS
220 2.0.0 Ready to start TLS
goofy180173
 
Posts: 96
Joined: Mon Jan 02, 2012 11:02 am
Artica servers number: 1
Linux System: Debian
Technical skills: A Linux developper

Re: Unable to use TLS connection to my smtp Server

New postby goofy180173 » Fri Aug 23, 2013 9:43 pm

I made a Log with Thunderbird and there you can see I' m unable to authenticate.
Code: Select all
0[220f140]: SMTP Send: EHLO [192.168.123.25]
0[220f140]: SMTP entering state: 0
0[220f140]: SMTP Response: 250-<mailserver>
0[220f140]: SMTP entering state: 0
0[220f140]: SMTP Response: 250-PIPELINING
0[220f140]: SMTP entering state: 0
0[220f140]: SMTP Response: 250-SIZE 51200000
0[220f140]: SMTP entering state: 0
0[220f140]: SMTP Response: 250-VRFY
0[220f140]: SMTP entering state: 0
0[220f140]: SMTP Response: 250-ETRN
0[220f140]: SMTP entering state: 0
0[220f140]: SMTP Response: 250-AUTH LOGIN DIGEST-MD5 CRAM-MD5
0[220f140]: SMTP entering state: 0
0[220f140]: SMTP Response: 250-AUTH=LOGIN DIGEST-MD5 CRAM-MD5
0[220f140]: SMTP entering state: 0
0[220f140]: SMTP Response: 250-ENHANCEDSTATUSCODES
0[220f140]: SMTP entering state: 0
0[220f140]: SMTP Response: 250-8BITMIME
0[220f140]: SMTP entering state: 0
0[220f140]: SMTP Response: 250 DSN
0[220f140]: SMTP entering state: 4
0[220f140]: SMTP entering state: 21
0[220f140]: SMTP auth: server caps 0x12114, pref 0x2000, failed 0x0, avail caps 0x2000
0[220f140]: (GSSAPI = 0x800, CRAM = 0x2000, NTLM = 0x4000, MSN =  0x8000, PLAIN = 0x200, LOGIN = 0x100, EXTERNAL = 0x400)
0[220f140]: trying auth method 0x2000
0[220f140]: SMTP entering state: 16
0[220f140]: SMTP AuthLoginStep1() for ghauer@Àêô¬êô
0[220f140]: CRAM auth, step 1
0[220f140]: Logging suppressed for this command (it probably contained authentication information)
0[220f140]: SMTP entering state: 0
0[220f140]: SMTP Response: 334 PDcwOTY3NzUyLjE1NjEwNjRAbWFpbC5lbGVrdHJvaGF1ZXIuYXQ+
0[220f140]: SMTP entering state: 18
0[220f140]: SMTP Login response, code 334
0[220f140]: SMTP entering state: 17
0[220f140]: SMTP AuthLoginStep2
0[220f140]: CRAM auth, step 2
0[220f140]: Logging suppressed for this command (it probably contained authentication information)
0[220f140]: SMTP entering state: 0
0[220f140]: SMTP Response: 535 5.7.8 Error: authentication failed: authentication failure
0[220f140]: SMTP entering state: 18
0[220f140]: SMTP Login response, code 535
0[220f140]: marking auth method 0x2000 failed
0[220f140]: SMTP auth: server caps 0x12114, pref 0x2000, failed 0x2000, avail caps 0x0
0[220f140]: (GSSAPI = 0x800, CRAM = 0x2000, NTLM = 0x4000, MSN =  0x8000, PLAIN = 0x200, LOGIN = 0x100, EXTERNAL = 0x400)
0[220f140]: no auth method remaining
0[220f140]: SMTP: ask user what to do (after login failed): new password, retry or cancel
goofy180173
 
Posts: 96
Joined: Mon Jan 02, 2012 11:02 am
Artica servers number: 1
Linux System: Debian
Technical skills: A Linux developper

Re: Unable to use TLS connection to my smtp Server

New postby admin » Sat Aug 24, 2013 7:59 am

This is a credential issue, the postfix server offer TLS, check the username or password if you using multi-domain, the username should be user@host
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 11942
Joined: Wed Oct 17, 2007 7:59 am
Location: France

Re: Unable to use TLS connection to my smtp Server

New postby goofy180173 » Sat Aug 24, 2013 9:39 pm

If I use Normal as authentication mode it works. If I user encrypted I' m not able to send a mail.
I tried it with telnet, but I did not know how I should generate the login for cram-md5
goofy180173
 
Posts: 96
Joined: Mon Jan 02, 2012 11:02 am
Artica servers number: 1
Linux System: Debian
Technical skills: A Linux developper

Re: Unable to use TLS connection to my smtp Server

New postby admin » Sat Aug 24, 2013 10:11 pm

Check authentication mechanisms using this feature:
25-08-2013 00-09-56.png
25-08-2013 00-09-56.png (144.73 KiB) Viewed 5325 times
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 11942
Joined: Wed Oct 17, 2007 7:59 am
Location: France

Re: Unable to use TLS connection to my smtp Server (fixed)

New postby goofy180173 » Mon Aug 26, 2013 10:43 am

Thanks a lot.
The problem is to find the right things in the GUI that changes this property in the main.cf
goofy180173
 
Posts: 96
Joined: Mon Jan 02, 2012 11:02 am
Artica servers number: 1
Linux System: Debian
Technical skills: A Linux developper


Return to Zarafa mail server

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron