Automounts issue

All about Artica managing samba daemons

Automounts issue

New postby abolinhas » Mon Oct 12, 2009 9:39 am

Hi David, good morning.

Replying to this post viewtopic.php?f=32&t=1686&start=20#p7698

I make all step thar you mationed, but I can not find any folder called automounts.

I do this.
http://share.arqui300.com/storage/arqui ... unts_1.PNG

Code: Select all
root@dc02:/# cd /automounts/admin
-bash: cd: /automounts/admin: No such file or directory


automounts folder does not exist either in / or on /home
Cumprimentos / Best Regards

André Bolinhas
Twitter: @abolinhas
User avatar
abolinhas
 
Posts: 1015
Joined: Fri Jun 19, 2009 8:50 am
Location: Portugal
Artica servers number: 4
Linux System: Ubuntu
Technical skills: A Linux System Administrator

Re: Automounts issue

New postby admin » Mon Oct 12, 2009 11:03 am

>hat is the output of

Code: Select all
/et/init.d/autofs restart
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 11946
Joined: Wed Oct 17, 2007 7:59 am
Location: France

Re: Automounts issue

New postby abolinhas » Mon Oct 12, 2009 11:21 am

/etc/init.d/autofs restart - Output
Code: Select all
root@dc01:/# /etc/init.d/autofs restart
Stopping automounter: done.
Starting automounter: done.


/etc/init.d/artica-postfix restart autofs - Output
Code: Select all
root@dc01:/# /etc/init.d/artica-postfix restart autofs
Shutdown autofs daemon...
Stopping automounter: done.
Starting......: AutoFS nsswitch.conf already set
Starting......: AutoFS updating /etc/default/autofs done...
Starting......: AutoFS /etc/sysconfig/autofs did not exists
Starting......: AutoFS updating /etc/autofs_ldap_auth.conf done...
Starting automounter: done.
Starting......: AutoFS successfully started and running PID 8895
root@dc01:/#
Cumprimentos / Best Regards

André Bolinhas
Twitter: @abolinhas
User avatar
abolinhas
 
Posts: 1015
Joined: Fri Jun 19, 2009 8:50 am
Location: Portugal
Artica servers number: 4
Linux System: Ubuntu
Technical skills: A Linux System Administrator

Re: Automounts issue

New postby admin » Wed Oct 14, 2009 11:09 am

give output of

Code: Select all
/etc/init.d/automount status
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 11946
Joined: Wed Oct 17, 2007 7:59 am
Location: France

Re: Automounts issue

New postby abolinhas » Thu Oct 15, 2009 1:59 pm

Hi David,

Code: Select all
srvfile:/home# /etc/init.d/autofs status                                        Configured Mount Points:
------------------------
/usr/sbin/automount --timeout=60 /home/test/mounts ldap 127.0.0.1:ou=mounts,cn=test,ou=users,ou=academy,dc=organizations,dc=nodomain
/usr/sbin/automount --timeout=60 /automounts ldap 127.0.0.1:ou=auto.automounts,ou=mounts,dc=nodomain

Active Mount Points:
--------------------
/usr/sbin/automount --pid-file=/var/run/autofs/_home_test_mounts.pid --timeout=60 /home/test/mounts ldap 127.0.0.1:ou=mounts,cn=test,ou=users,ou=academy,dc=organizations,dc=nodomain


I continued to can not create any folder or files in the folder mounts
http://share.arqui300.com/storage/arqui ... roup_3.PNG
Code: Select all
srvfile:/home/test# ls -l
total 0
drwxr-xr-x 2 root root 0 Oct 15 16:00 mounts
Cumprimentos / Best Regards

André Bolinhas
Twitter: @abolinhas
User avatar
abolinhas
 
Posts: 1015
Joined: Fri Jun 19, 2009 8:50 am
Location: Portugal
Artica servers number: 4
Linux System: Ubuntu
Technical skills: A Linux System Administrator

Re: Automounts issue

New postby admin » Fri Oct 16, 2009 1:29 pm

Ha you tried to mount an external device ? what is the name of the basename directory you had set ?
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 11946
Joined: Wed Oct 17, 2007 7:59 am
Location: France

Re: Automounts issue

New postby abolinhas » Fri Oct 16, 2009 2:13 pm

Hi David,

I no longer use external drives, I bought a 1TB internal drive to avoid problems with external drives.

Directory : /home/groups/test
Cumprimentos / Best Regards

André Bolinhas
Twitter: @abolinhas
User avatar
abolinhas
 
Posts: 1015
Joined: Fri Jun 19, 2009 8:50 am
Location: Portugal
Artica servers number: 4
Linux System: Ubuntu
Technical skills: A Linux System Administrator

Re: Automounts issue

New postby admin » Fri Oct 16, 2009 4:22 pm

If i understand you want to put home directories into this internal drive or share a folder inside this internal drive ?
Remember that the folder is mounted only if you want to access on it
do
dir /autmounts/FOLDER
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 11946
Joined: Wed Oct 17, 2007 7:59 am
Location: France

Re: Automounts issue

New postby abolinhas » Fri Oct 16, 2009 4:33 pm

I don´t have automounts folder
Code: Select all
srvfile:/# ls
bin   etc         lib         mnt          proc  selinux  sys  var
boot  home        lost+found  nonexistent  root  share    tmp  vmlinuz
dev   initrd.img  media       opt          sbin  srv      usr
srvfile:/#


But I have automount installed
Cumprimentos / Best Regards

André Bolinhas
Twitter: @abolinhas
User avatar
abolinhas
 
Posts: 1015
Joined: Fri Jun 19, 2009 8:50 am
Location: Portugal
Artica servers number: 4
Linux System: Ubuntu
Technical skills: A Linux System Administrator

Re: Automounts issue

New postby admin » Fri Oct 16, 2009 5:34 pm

do mkdir /autmounts and restart autofs service
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 11946
Joined: Wed Oct 17, 2007 7:59 am
Location: France

Next

Return to Samba discuss

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests