Automounts issue

All about Artica managing samba daemons

Re: Automounts issue

New postby abolinhas » Fri Oct 16, 2009 9:48 pm

Hi David,

I did this,

1º - I create autmounts and I restart autofs
Code: Select all
srvfile:/# mkdir /autmounts
srvfile:/# /etc/init.d/autofs restart
Stopping automounter: done.
Starting automounter: done.


2º - I create a new share folder for group and I rebuild user link
http://share.arqui300.com/storage/arqui ... autofs.PNG

But don´t work, I get same error
http://share.arqui300.com/storage/arqui ... share1.PNG

Folder premission
Code: Select all
srvfile:/autmounts# ls -l
total 4
drwxr-xr-x 2 test teste 4096 Oct 16 23:25 test
Cumprimentos / Best Regards

André Bolinhas
Twitter: @abolinhas
User avatar
abolinhas
 
Posts: 1015
Joined: Fri Jun 19, 2009 8:50 am
Location: Portugal
Artica servers number: 4
Linux System: Ubuntu
Technical skills: A Linux System Administrator

Re: Automounts issue

New postby admin » Fri Oct 16, 2009 10:54 pm

now do

cd /autmounts/tests

don't care about "ls" the autmount works only if you try to access to the target directory.
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 11944
Joined: Wed Oct 17, 2007 7:59 am
Location: France

Re: Automounts issue

New postby abolinhas » Fri Oct 16, 2009 11:08 pm

no, not work :(
Cumprimentos / Best Regards

André Bolinhas
Twitter: @abolinhas
User avatar
abolinhas
 
Posts: 1015
Joined: Fri Jun 19, 2009 8:50 am
Location: Portugal
Artica servers number: 4
Linux System: Ubuntu
Technical skills: A Linux System Administrator

Re: Automounts issue

New postby admin » Sat Oct 17, 2009 1:02 am

This means automount did not want to mount the disk.
do a
Code: Select all
tail -n 1000 /var/log/syslog|grep automount
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 11944
Joined: Wed Oct 17, 2007 7:59 am
Location: France

Re: Automounts issue

New postby abolinhas » Sat Oct 17, 2009 11:51 am

Code: Select all
srvfile:/autmounts/test# tail -n 1000 /var/log/syslog|grep automount
srvfile:/autmounts/test#
Cumprimentos / Best Regards

André Bolinhas
Twitter: @abolinhas
User avatar
abolinhas
 
Posts: 1015
Joined: Fri Jun 19, 2009 8:50 am
Location: Portugal
Artica servers number: 4
Linux System: Ubuntu
Technical skills: A Linux System Administrator

Re: Automounts issue

New postby admin » Sat Oct 17, 2009 3:29 pm

is there a way to access trough SSH on your server ?
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 11944
Joined: Wed Oct 17, 2007 7:59 am
Location: France

Re: Automounts issue

New postby abolinhas » Sat Oct 17, 2009 11:12 pm

Hi David,

Let me check, Monday or Tuesday I'll give you an answer.

If you want I can send you a vmware image of server
Cumprimentos / Best Regards

André Bolinhas
Twitter: @abolinhas
User avatar
abolinhas
 
Posts: 1015
Joined: Fri Jun 19, 2009 8:50 am
Location: Portugal
Artica servers number: 4
Linux System: Ubuntu
Technical skills: A Linux System Administrator

Re: Automounts issue

New postby admin » Sat Oct 17, 2009 11:14 pm

before, a new release will come and there is some fixed points according samba, test this new version when it will be released before turn it to vmware
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 11944
Joined: Wed Oct 17, 2007 7:59 am
Location: France

Re: Automounts issue

New postby abolinhas » Mon Oct 19, 2009 8:35 am

Good morning David,

Ok, I'll wait for the new release.

When does the new version is available ?
Cumprimentos / Best Regards

André Bolinhas
Twitter: @abolinhas
User avatar
abolinhas
 
Posts: 1015
Joined: Fri Jun 19, 2009 8:50 am
Location: Portugal
Artica servers number: 4
Linux System: Ubuntu
Technical skills: A Linux System Administrator

Re: Automounts issue

New postby admin » Mon Oct 19, 2009 3:18 pm

already done
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 11944
Joined: Wed Oct 17, 2007 7:59 am
Location: France

PreviousNext

Return to Samba discuss

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron